EN
Je toho viac

Recept na výlet: kurací sendvič

Vraví sa, že aspoň raz za rok by sme mali navštíviť nové miesto, na ktorom sme ešte nikdy neboli. Nové zážitky vedia vniesť do života skvelú energiu a vracajú nadhľad, ktorý v dennej rutine občas strácame. Nové pohľady však nemusíte získavať len na opačnom konci zemegule. Ak máte na výlet čo i len jeden deň, smelo vyrazte objavovať vaše okolie.

Zažili ste už nedotknutú prírodu v Poloninách? Vyšli ste na Tomášovský výhľad? A čo skryté prírodné zákutia Pienin? V rámci Slovenska sa dá nájsť mnoho pútavých miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Či už sa vyberiete skúmať svoj kraj, alebo idete na dlhšiu trasu, oplatí sa mať so sebou zbalený aj proviant alebo snack. Zabudnite na suché „lepeňáky“ a bagety z pumpy. Vylepšite domáci sendvič kuracinou a máte dokonalé a sýte jedlo na cesty.

Delikátny kurací sendvič? Žiadna veda!

Pripraviť si domáci kurací sendvič nie je veda. Základom chutného pokrmu je kuracina. V prvom rade si treba zaobstarať kvalitné mäso. Skvelou voľbou je Kura Kráľovské, ktoré spestrí váš jedálniček a dodá potrebné živiny. Chutiť bude určite celej rodine. Ako teda na to?

Na 4 sendviče potrebujeme:
• 2 – 3 ks kuracích pŕs Kura Kráľovské
• 8 ks tmavého toastového chleba
• 1/2 menšieho ľadového šalátu
• 2 veľké paradajky
• 80 g syra feta
• marináda na mäso: olivový olej, oregano, bazalka, soľ
• dresing: dijonská horčica, olivový olej, citrónová šťava, čierne korenie, med, soľ (podľa vlastných chutí a preferencií)

Každý kus kuracích pŕs narežeme a rozdelíme na dva až tri tenšie plátky. Pripravíme si marinádu na mäso: zmiešame olivový olej, oregano, bazalku a soľ podľa vlastných preferencií. Mäso v marináde poriadne vykúpeme. Takto pripravené sprudka opečieme na panvici 2 minúty z každej strany. Podlejeme trochou vody a hneď spolu s výpekom uložíme do uzatvárateľnej nádoby na 10 minút. Mäso akurát dôjde, pričom si zachová svoju šťavnatosť. Medzitým nasucho opečieme toastový chlieb. Natrieme ho dresingom, ktorý sme pripravili zmiešaním dijonskej horčice, olivového oleja, citrónovej šťavy, čierneho korenia, medu a soli. Na toast uložíme šalát, plátky paradajok, kuracie prsia a syr feta. Zabalíme do desiatového papiera a skvelý sendvič na cesty je hotový! Namiesto toastového chleba môžeme použiť napríklad aj celozrnnú bagetu.

Tip: Skvelou obmenou je sendvič s kuracím mäsom na štýl Caprese: fetu vymeňte za mozzarellu, dresing za bazalkové pesto a pridajte aj čerstvú bazalku. Dobrú chuť!

Milí čitatelia, pripravujete si na výlety vlastné pokrmy alebo volíte hotové výrobky z obchodu? Dajte nám tip na váš obľúbený sendvič. Nápadov nikdy nie je dosť.